به گزارش روز سهشنبه اگزیم نیوز از پایگاه خبری بازار سرمایه ایران، «جواد عشقینژاد» با اشاره به عملکرد بازارگردانها در بازار سهام اظهار داشت: سرمایهگذار حقیقی یا حقوقی که با هدف کنترل قیمت و البته کسب منافع برای خودش با پذیرش ریسکها اقدام به خریدوفروش سهام میکند، عملیات بازارگردانی انجام میدهد.
به گفته وی آنچه برای بازارگردان مهم است اثراتی است که با عملکرد خود برای بازار سرمایه به همراه دارد که این مورد از اصلیترین اهداف بازارگردانی محسوب میشود.
عشقی نژاد با تاکید بر اینکه دستاندرکاران بازار سرمایه به داشتن بازارگردان برای سهم یا چند بازارگردان برای یک سهم اعتقاد دارند، گفت: اهالی بازار و معاملهگران هم بعد از وقوع نوسانات سنگین نیمه نخست سال به اهمیت این موضوع پی بردند و با سوابقی که از گذشته وجود داشت، تصمیم به اجرای جدیتر این قانون گرفته شد.
این کارشناس بازار سرمایه در خصوص انتقادهایی که پیرامون روش بازارگردانیها مطرح شده نیز گفت: باید توجه کرد تا پیش از الزام قانونی سازمان بورس برای اجرای دستورالعمل بازارگردانی، ابزارهای کامل آن برای شرکتها مهیا نبود و به همین دلیل هم ممکن است در برخی موارد روال ناسالم گذشته تکرار شود که اثرگذاری منفی بر این روند دارد که قاعدتا از ناحیه تعداد اندکی از سهامداران اعتراضها و انتقادهایی مطرحشده اما توجه کنیم که رفتارهای همه بازارگردانها اینگونه نیست.
وی افزود: نباید به این موضوع کمتوجهی کرد که بازارگردان وظایفی دارد و درباره اظهارنظر و بررسی انتقادهای سرمایهگذار باید نگاهی هم به نظرات بازارگردانها درباره ابهامات دستورالعمل داشت.
عشقی نژاد با اشاره به اینکه اعتراضها و پیشنهادهای سرمایهگذاران درباره دستورالعمل بازارگردانی طی جلسات متعدد گردآوری شد، گفت: با توجه به این موارد و ضعفهایی که مطرح شد، پیشنهادهایی روی میز است که بر مبنای آنها دستورالعمل جدید بازارگردانی در حال تدوین و نهایی شدن است که سازمان بورس با نهایی شدن آن، ابلاغش خواهد کرد.
عضو هیئتمدیره شرکت بورس با تاکید بر اینکه فراموش نکنیم اجرای بد یک قانون بهتر از نبود قانون است، گفت: به هر حال هرچهقدر جلوتر برویم این ضعفها اصلاح شده و بازارگردانها عملکردهای بهتری را به نمایش خواهند گذاشت و در حال حاضر نیز بورس و فرابورس این قانون را خوب اجرایی میکنند.
وی به برخی درخواستهای سرمایهگذاران اشاره کرد و گفت: برخی این تقاضا را دارند که بازارگردان صف فروش را جمع کند اما صف خرید را عرضه نکند که چنین درخواست نامتوازنی امکان اجرا ندارد.
عشقی نژاد با اشاره به اینکه بازارگردانی با افزایش عمق بازار طی مرور زمان سروشکل بهتری به خود میگیرد، گفت: کمکم با توجه به عمق بازار به این سمت میرویم که دامنه نوسان قیمت سهام تغییر کند و یا بهجایی برسد که دیگر دامنه نوسان نداشته باشیم که در چنین شرایطی بهطور طبیعی عملکرد بازار گردانها هم متحول میشود.
عضو هیئتمدیره شرکت بورس با تاکید بر اینکه باید به سمتی رفت که صفنشینی از بازار حذف شود، گفت: هدف بازارگردانی افزایش نقدشوندگی است، امروز ارزش صندوقهای بازارگردانی بازار نزدیک به 55 هزار میلیارد تومان است که حجم بسیار خوبی، این حجم با هدف همراهی با نوسانهای بازار و افزایش نقدشوندگی برای همه بازار اعم از سهام بزرگ و کوچک ایجاد شده است.
وی در پیشبینی روند بازار سرمایه برای سهماهه پایانی سال تاکید کرد: بازار در این دوران زمستانی نخواهد بود.
گفتنی است، به افراد، گروهها یا شرکتهایی که اقدام به خرید و فروشِ اوراق بهادار یا کالاهای اقتصادی میکنند، تا علاوه بر کسب سود، از نوسانات قیمت کاسته و آن را در تعادل نگه دارند، بازارگردان گفته میشود.
بازارگردان همیشه تعداد زیادی از اوراق بهادار یک شرکت را در اختیار دارد و با استفاده از این اوراق، تقاضا و عرضه بازار را کنترل میکند. در واقع مهمترین وظایف یک بازارگردان افزایش نقد شوندگی سهام در بازار، کنترل قیمت سهام در یک رنج خاص و جلوگیری از نوسانات شدید آن است.
نظر شما